Лидерът на най-новата ни партия отправи ясно послание към народа.Изглежда, че

...
Лидерът на най-новата ни партия отправи ясно послание към народа.Изглежда, че
Коментари Харесай

Стефан Янев: Мога да предложа на българските граждани решение за решаване на проблемите им

Лидерът на най-новата ни партия насочи ясно обръщение към народа.

Изглежда, че живеем в паралелни действителности и в политическото говорене съществува тип шизофрения. Важни са посланията до жителите - да бъдат устойчиви и да не основават възприятие за боязън и неопределеност. Работата на политиците е да вдъхват убеденост в българските жители, че проблемите могат да бъдат решени. Решение постоянно има. Мога да предложа решение на жителите. Това съобщи в студиото на предаването " Денят ON AIR " по " България Он Еър " ръководителят на партия " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев.

По думите му, в случай че има веществен диалог сред кабинета и " Газпром ", той би бил в онази част, в която по контракта има недоставени или невзети от България количества газ. Не е моментът за другия диалог за търсене на неустойки или нов контракт, счита той, написа обстоятелства.бг.

" Газифицирането на политическия диалог не е продуктивно ", отсече Янев и се разгласи за подкрепяне на бизнеса. Висока цена, дали е запас или част от енергийния микс, значи, че бизнесът в тази страна става неконкурентоспособен, уточни той.

" Нямам връзки с " Газпром ", само че имам задоволително контакти и връзки по света. В положение на рецесия би трябвало да се беседва с всеки ", сподели Стефан Янев, запитан дали има контакти с " Газпром " и би трябвало ли да беседваме с турския президент Ердоган.

С КОГО БИ съдебна експертиза КОАЛИРАЛА ПАРТИЯ " БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД "?

" Предвидимостта за бизнеса и българските жители са част от нашето кредо. Кои други партии биха подкрепили нашите решения, е въпрос на различен диалог, когато забележим какво съставлява Народното събрание като електорална тежест на партиите. Нямаме червени линии, ще приказваме с всички ", разяснява някогашният министър председател.

" Либералният глобализъм е главният конкурент на " Български напредък ". Изсмуква ресурсите на националните страни и те имат неразбираемо бъдеще. Идеята ни е посредством консервативни дейности да се уточни стабилно развиване на националната страна ", акцентира Янев.

БЪЛГАРИЯ В Европейски Съюз

Той е на мнение, че България не употребява задоволително добре своето участие в Европейски Съюз. България може употребява своето водачество и да покаже по какъв начин европейското водачество да се промени и бюрокрацията да бъде отчетна, твърди гостът.

" Европейски Съюз се държи като плячка на други сили и неговото държание няма кой знае какво значение. А ние се слагаме надали не в състояние на страна претендент член, която чака от Брюксел да бъдат спуснати регулации и инструкции ", уточни още Янев.

Според него нашите национални ползи са в сферите " Сигурност ", " Справедливост " и " Благоденствие ".

" Дълго време на напред във времето беше Зелената договорка, която европейските бюрократи ни постановяваха. В тази енергийна рецесия имаме отваряне на въглищните централи в Западна Европа. Зелената договорка е на назад във времето. Като европейци нямаме поредна политика. Въглищните централи са народен запас на България, това са хиляди работни места. Кой носи отговорност за затваряне на българските атомни блокове и че не се осъществя до момента планът " Белене "? ", настоя Янев.

МИГРАНТСКАТА КРИЗА

" Нямам нищо срещу всеки чужденец да е добре пристигнал в нашата страна и в Европейски Съюз, само че да застане с лицето си на граничния пункт и да каже: Аз пристигам затова. Те бяха поканени от европейските водачи, че ще подобрят икономическата среда, а сега се оплакваме от мигрантска вълна на границата ", добави някогашният длъжностен министър председател.

ФИНАНСОВАТА КРИЗА

" Кризите в никакъв случай не идват сами и не изчакват да мине дадена рецесия, с цел да пристигна идната. За финансовата рецесия явно има индикации - високите цени затрудняват бизнеса и жителите. Инфлацията се дължи и на високите цени, и на решенията за печатане на доста пари след Ковид рецесията. Инфлацията се взема решение със усилване на стопанската система. Изборите може би ще дадат хрумвания по какъв начин да се решат тези проблеми ", сподели Янев за край.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР